Op 11 januari zijn de vakbonden en MSD tot een onderhandelingsresultaat gekomen voor een nieuwe cao.

Na een intensief overleg zijn de vakbonden en MSD tot een onderhandelingsresultaat gekomen voor een cao met een looptijd van 2 jaar (2017 en 2018). Een belangrijk onderdeel van dit onderhandelingsresultaat is in het kader van duurzame inzetbaarheid de pilot ‘Werken naar wens’. In deze pilot wordt het mogelijk voor medewerkers in de ploegendienst om binnen het geldende rooster individueel wenselijke aanpassingen te doen.

Naast de pilot ‘Werken naar wens’ zijn belangrijke elementen uit het onderhandelingsresultaat: een merit van 2,5% per jaar; verhoging van een groot aantal salarisschalen; het budget voor de categorie 3 opleidingen is verhoogd naar 500 euro per medewerker per jaar (na instemming VLC) en een vernieuwde en verbeterde consignatieregeling. Daarnaast zal een groot aantal van de 21 aanbevelingen van de Werkgroep Duurzame Inzetbaarheid tijdens de looptijd van de cao worden ingevoerd. Een compleet overzicht van het onderhandelingsresultaat vind je hier.

De vakbonden zullen het onderhandelingsresultaat alleen aan hun leden kunnen voorleggen als de randvoorwaarden voor een geslaagde pilot ‘Werken naar wens’ zijn vastgelegd en de volgende openstaande cruciale punten zijn ingevuld: criteria van het zelfroosteren en de financiĆ«le consequenties. Partijen denken daarvoor ongeveer twee weken nodig te hebben.

Wanneer je vragen hebt over de CAO of het nieuwe sociaal plan dan kun je deze uiteraard stellen via CAONL@merck.com.

Namens de vakbonden en MSD

Henk Zendman,
Victor Kloos,
Peter de Ridder,
Marij van Onzenoort,
Cees Mens,
Henk Nugteren en
Wenny Raaymakers.