Naar aanleiding van opmerkingen in het gastenboek op de website www.vakbondenmsd.nl dat NMP door MSD als eigen vakbond is opgericht, onderstaand bericht.

Ik ben betrokken bij het oprichten van NMP, en kan je vertellen dat ik daar nooit door MSD over ben benaderd of toe aangezet. Samen met Ton heb ik NMP opgericht als een bond voor alle MSD medewerkers en dat is nog steeds zo. De leden van VMHP-MSD en de Unie hebben we actief benaderd om zich over te schijven naar NMP, omdat de vertegenwoordiging van deze bonden bij MSD zou stoppen, maar het staat iedere MSD medewerker vrij om lid te worden van NMP en ik kan het je ook van harte aanraden. NMP is namelijk een bond voor alle MSD medewerkers. Als bond handelen we in opdracht van de leden dus hoe beter onze leden een afspiegeling vormen van het bedrijf, hoe beter we iedereen vertegenwoordigen als er gestemd moet worden. NMP is een bond zonder landelijke doelstellingen die zich daardoor helemaal kan richten op de belangen van haar leden.

Dat gezegd hebbende, de verschillen tussen FNV/CNV en NMP zijn niet zo groot als je kijkt naar wat we belangrijk vinden. Alleen kiezen we soms voor andere oplossingen.

NMP vindt duurzame inzetbaarheid en een structurele salarisontwikkeling heel belangrijk. MSD en de gezamelijke bonden hebben een werkgroep duurzame inzetbaarheid die heel goed werk verricht om een aantal van de grote problemen, waar MSD en de vakbonden in de vorige ronde absoluut niet uitkwamen, van passende oplossingen te voorzien. Deze voorstellen brengen we graag aan de onderhandelingstafel in. Dan kun je zeggen dat we de belangen van de mensen in de O- en B-schalen niet goed behartigen, maar als je even nadenkt realiseer je je dat NMP het vooral belangrijk vindt dat het werk bij MSD voor iedereen vol te houden is en dat MSD medewerkers waarde behouden op de arbeidsmarkt.

Wij MSD medewerkers zijn het bedrijf.  Zonder bedrijf hebben wij als medewerkers geen inkomsten, maar zonder ons staat MSD ook stil. We moeten er daarom samen uitkomen.

 

Joris den Ouden