Beste werknemers van MSD,

Ondertussen voeren FNV, CNV en NMP namens de leden de onderhandelingen voor een collectieve arbeidsovereenkomst tussen hen en MSD. Op grond van die onderhandelingen wordt het salaris van iedereen binnen de cao vastgesteld.

In drie rondes moeten wij nu vaststellen dat jullie werkgever geen cao wil die past bij de winsten van MSD in Nederland en ook geen koers die past bij de Nederlandse economie. Waar wij als vakbonden hebben ingezet op 5 procent (FNV en CNV) of 4,5 procent (NMP) komt jullie werkgever niet verder dan een bod van 3,1% voor 2020, zonder dat daar dan nog andere dingen bij mogen. Als vakbonden vinden wij dat echt veel te weinig om een cao met MSD te sluiten!

Verder horen wij van veel werknemers dat zij in het einde van hun derde tertiel zitten: zij hebben op die manier geen perspectief meer om iets te groeien in het salarismodel: alleen een jaarlijkse eenmalige verhoging kunnen ze daarmee nog krijgen. Als bonden vinden wij dat het na 4 jaar weer eens tijd is om de salarisschalen opnieuw vast te stellen, zodat ook de ervaren medewerkers een salaris hebben dat kan groeien ten opzichte van het stijgende prijspeil in ons land.

Deze brief verspreiden wij onder alle medewerkers omdat het van belang is dat de cao een groot onderwerp van gesprek wordt binnen MSD. Bespreek met je collega’s wat je een redelijke salarisverhoging vindt, zodat werkgever ook weet dat hij een goede salarisverhoging
en een indexering van de salarisschalen moet bieden.

Op 4 december voeren wij weer cao-onderhandelingen met jullie werkgever. Hopelijk heeft jullie gesprek zin en hoeven we niet na te denken over andere maatregelen!

De bestuurders en kaderleden van FNV, CNV Vakmensen en NMP

Lid worden van een van de bonden binnen MSD?
www.fnv.nl/lidworden
www.cnvvakmensen.nl/lidworden
www.netwerkmp.nl